Kontakt salgsgruppen:
  Bente Lund Larsen
  Tlf.: 4018 8210
  Bentell(a)godmail.dk


  Stokken er et bofællesskab i en andelsboligforening med 20 andele, beliggende i udkanten af Jyderup i Holbæk Kommune. Her bor både enlige og familier og de voksne beboere er i øjeblikket fra først i 20'erne til sidst i 60'erne.

  Vi har et stort fælleshus med tilhørende køkken, hvor der er fællesspisning op til 6 af ugens dage. Alle boligerne er bundet sammen af en glasgang, som gør at man uanset vejret kan gå tørskoet rundt.

  Der er også værksted, fårefold, legehus, bålplads, shelter, petanquebane, fællesvaskeri, TV-rum og gæsteværelse ligesom vores terrasse er med til at understøtte fællesskabet.

  Vi har 4 årlige arbejdsdage, hvor vi vedligeholder Stokken, og desuden er vi med i faste arbejdsgrupper med løbende opgaver. Vi vil gerne økologi og miljøbevidsthed, men er dog ikke 100 %

  Der er 100 m til fodboldbaner, 300 m til svømmehal, 400 m til skov, nærmeste supermarkeder inden for 1 km og 1,6 km til stationen, 23 km til Kalundborg, 27 km til Holbæk og 83 km til København. Vi bor i byen samtidigt med at vi bor grønt og dejligt på landet.

  Stokkens historie
  Initiativet til bofællesskabet Stokken blev taget af en kreds af venner i 1984. Kredsen kendte hinanden fra politisk arbejde på venstrefløjen.
  Initiativgruppen mødtes gennem tre-fire år, inden det første spadestik til byggeriet kunne tages.
  I maj 1988 flyttede de første beboere ind. På dette tidspunkt var pengene til byggeriet brugt op, og gruppen måtte selv bygge fælleshuset færdigt, male udendørs, bygge de lange glasgange langs boligerne og anlægge de grønne arealer – arbejder, der tog det meste af fritiden de første tre år.
  Bofællesskabet havde 30 års jubilæum i 2018.
  Over årene har der været en naturlig ud- og indflytning af beboere. I dag bor der fortsat seks af de oprindelige initiativtagere.